Søte fristelser

Søtt og godt og helt lokalt!

Is, syltetøy, marmelade, geleer, sirup og mos! Spesialitet finner du på mange ulike søte fristelser, alt lagd på tradisjonsrike oppskrifter og fra nydelige norske råvarer.

Lokalprodusert is

Vi nordmenn er i verdenstoppen i å spise is . Vi har spist is fra 1800-tallet, og fra den tiden har vår kjærlighet til is bare vokst. Og da er det vel ikke bare bare å komme i toppen av isberget – om vi kan si det sånn? Eller ha den norske isen som kan regnes som den i særklasse? 

Lokalt rundt om i Norge lages det gårdsis basert på lokal melk og egg og sorbeter basert på frukt og bær fra nærområdet. Alle er vel verdt å prøve, og ser du Spesialitet på pakken, da vet du at dette er is i særklasse.

Syltetøy, marmelade, geleer, sirup og mos

Søte fristelser har mange navn, men felles for disse er at de baserer seg på lokale råvarer som frukt og bær. Som kokes, syltes, presses, eller moses og tilsettes en god dose mathåndtverkskunnskap og gjerne en familieoppskrift som har gått i arv over generasjoner. Da blir det nydelig tilbehør til ost, på isen, på vaflene og jamen kan du ikke spise de rett fra glasset også om du vil!